4 Ekim 2007 Perşembe

Safranbolu

Karabük iline bağlı küçük ama şirin bir ilçedir. Safranbolu yerlilerin sınıflandırmasıyla yeni ve eski safranbolu olmak üzere iki bölümden oluşur. ilk olarak yeni Safranbolu'dan başlayıp dik bir yokuşla tarihi safranbolu'ya ulaşırsınız, ilk girişte karşılaşacağınız panoramik görüntü ile sarsılıp kendinize gelirsiniz.

Şehir merkezindeki hoş meydana indiğinizde karakol ve banka şubeleri sizi karşılar.banka şubesi ve karakolda şehrin atmosferini bozmamış eski yapısını korumuştur. Belki de görebileceğinizen samimi karakol ve banka şubesini burada bulabilirsiniz.


Meşhur lokumlarından tatmak için Safran Tat ise Ziraat Bankasının hemen yanında konumlanmıştır. Klasik Safranbolu evi restore edilmiştir, lokumlarınızı yerken üst katı gezebilir, şehirle anılan evlerinin içini tanıma şansı bulabilirsiniz.

Cinci hanı içerisinde bulunan lokantada yemek yenilebilir, fakat ızgaralarının pek başarılı olmadığını söyleyebilirim. Ancak içerisi görülmeye değerdir.

Üst katlarına çıkıldığında etrafa hakim bir görüntü yakalayabilirsiniz.

Acıkırsanız hemen meydanda bulunan Kadıoğlu Şehzade sofrasını tercih etmenizi öneririm. fiyat ve lezzet olarak olabildiğince uygundur, geniş avlusunda serinlerken pancar turşunun bulunduğu yeşil salatasını ve kuyu kebabını yiyebilirsiniz.Eğer hafta sonunu orada geçirmeyi planlıyorsanız Şehzade başında kahvaltıyı es geçmeyin. olabildiğince geniş ve doğal bir kahvaltı imkanı sunmakla kalmayıp kendinizi evinizde hissetmenize yardımcı olur.

konaklama için yeni safranbolu da bulunan Çelik Palas oteli düşünülebilir. Butik otel olması nedeniyle odaları düşünebildiğinizden daha küçüktür. Yatak odaya zorla sığdığı için birde sizin varlığınızı kabullenemez, kendinizi dışarı attığınızda hemen otelin önünde geniş bir bahçe sizi bekler, armutlarda otururken çimlerin serinliği hissedersiniz,


Hiç yorum yok: